In the spotlights | Eline

 

Eline heeft de allure van een echte showgirl. Met haar tot in de puntjes verzorgde uiterlijk verschijnt ze ready-to-go bij iedere opdracht. Glitterkostuum, verentooi, hoge hakken en de show is aan!

Maar laat je niet misleiden door alle glitter en glamour, Eline is niet vies van hard werken. De elegante, krachtige danseres draait inmiddels al een tijdje mee en dat merk je aan alles. Ze heeft een drukke agenda waar ze zeer gestructureerd mee omgaat, daardoor staat ze altijd met volle aandacht op de werkvloer. Eline: “Mijn dagelijks leven is een georganiseerde chaos. Ik breng mijn vrijdag tot zondag door in de auto. Met een koffer vol hoge hakken, netpanty's en liters koffie, ben ik onderweg naar jobs. Iedere eventlocatie waar je aankomt is een verassing. Hoe ziet het podium eruit, de kostuums en de kleedkamer? Hoe ging die choreo ook alweer? Nog even een laatste keer repeteren, kostuum aan, en gaan! Doordeweeks heb ik vaak een repetitie staan, een modellenklus of ik geef lessen of workshops.”

 

De afgelopen tien jaar danste Eline in diverse producties. “Ik heb enorm genoten van mijn tijd in het Holland Show Ballet. Een dinnershow is toch wel het beste podium wat je als danser kunt krijgen. Daarnaast ben ik ook erg dankbaar voor de shows van Tomorrowland Mainstage die ik nu al drie jaar achter elkaar mag doen. Ik werk graag met een team. Je bent onderdeel van iets groters dan enkel die vierkante meter waarop je staat te dansen.”

Eline houdt zich het laatste jaar voornamelijk bezig met choreograferen, o.a. voor Danique Dance & Entertainment. Ze werkt snel, doelgericht en professioneel.

Eline: “Ik kende Danique al een tijdje voordat ze Danique Dance & Entertainment opstartte. Een hele goede, leuke, chille en professionele collega. Deze lijn trekt ze door in haar bedrijf. Dat is het beste wat je kunt treffen. Iemand met een echte 'hands on' mentaliteit. Been there, done that. Weten wat wel werkt en wat niet. Een groot netwerk, vertrouwen in haar performers, betrouwbaar en mega ervaren.”

 

Houd Eline de komende tijd goed in de gaten. Ze traint momenteel namelijk voor een solo én duo act, als aerialist. Iets wat met haar drive en creativiteit ongetwijfeld een succes gaat worden!


In de spotlights | Mary

 

In de 90’s leefde Mary de droom van menig schoolmeisje, ze was namelijk één van de danseresjes in het showballet van de Miniplaybackshow. De befaamde woorden “Ze zeggen weleens oud gedaan, is jong geleerd”, waarmee Henny Huisman himself wekelijks zijn show al zingend afsloot, zijn haar dan ook op het lijf geschreven.

Als vijfjarig Amsterdams meisje bracht haar moeder haar wekelijks naar de dansles bij dansacademie Lucia Marthas. Mary: “De intentie was om gewoon een uurtje in de week recreatief te dansen. Ik deed destijds ook aan judo.’’ Al snel werd haar talent opgemerkt door haar docenten en stroomde ze door naar de selectiegroep. Doordat de opleidingen van Lucia Marthas altijd nauw verbonden zijn geweest met het werkveld, stond ze als kleine snotneus al op de grootste podia.

Na de selectie stroomde ze door naar de vooropleiding, gevolgd door de vakopleiding. Op haar negentiende liep ze er, met diploma op zak, de deur uit. Voorlopig wel even klaar met de pittige lessen, zou je denken.. Niet voor Mary! Ze stapte direct op het vliegtuig naar LA om daar nog eens drie maanden intensief te trainen. “Natuurlijk had ik op de opleiding al veel geleerd, maar ik wilde mezelf nog verder ontwikkelen. Wat ik daar vooral leerde is te durven en buiten mijn comfortzone te gaan.”

Inmiddels heeft ze een mooi cv opgebouwd als danser. Ze danste o.a. bij The Voice of Holland, Toppers in Concert en Tino Martin.

Mary is danseres in hart en nieren. Een spons als het gaat om het opnemen van nieuwe choreografieën. Haar vrolijkheid en positieve energie hebben een aanstekelijke werking op iedereen om haar heen. Haar vermogen om snel te schakelen en haar ongekende talent, maken haar tot een danseres van wereldklasse.

 

Nog niet zo lang geleden verliet Mary haar thuisstad en verhuisde ze voor de liefde naar Duitsland. Ook daar werkt ze fulltime als danseres. Gelukkig steekt ze nog regelmatig de grens over om leuke opdrachten voor ons te vervullen! Mary: “Het is altijd fijn om voor Danique te werken. Alles is goed geregeld, verzorgd en wordt duidelijk gecommuniceerd. Naast dansen vind ik het ook erg leuk om te choreograferen. Voor Danique Dance & Entertainment heb ik al een aantal stukken mogen creëren. Het is tof om het plaatje wat je in je hoofd hebt, tot leven gebracht te zien worden door dansers.”


In de spotlights | Anique

 

Een brede glimlach, stralende ogen en oneindig lange benen, Anique heeft het allemaal. Maar als je ook maar even dacht dat ze het alleen van haar looks moet hebben, kom je daar in no-time op terug als je met haar in gesprek bent. Haar modellenlook gaat namelijk gepaard met een enorme dosis vriendelijkheid, flexibiliteit en toegankelijkheid.

Anique studeert dit jaar af als professioneel danseres aan het Albeda Dans College in Rotterdam.


Vanaf dan zal zij aan het werk gaan als freelancer in de danswereld. Anique: ‘’Dans is mijn passie. Performen en op het podium staan is wat ik het allerliefst doe.’’
Bewust van het feit dat als danser je lichaam je instrument is, volgt ze dagelijks fitness- en danslessen om in training te blijven. Anique: ‘’
Naast lichaamsbeweging is voeding ook erg belangrijk. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen op meerdere gebieden, dus begin ik binnenkort met een studie 'Voedingspsychologie'.

 

Zoals al doet vermoeden is Anique inderdaad ook werkzaam als model. Dit was echter nooit haar ambitie. Anique: ‘’Sinds ik de Hunkemöller Fashionshow heb mogen lopen, heb ik een hele nieuwe passie ontdekt. Ik wil mijn dans- en modellenwerk graag combineren. Mijn ultieme droom is om als danser op wereldtournee te gaan en voor mijn werk de wereld over te reizen.’’

 

Namens Danique | Dance & Entertainment was Anique al werkzaam als model en danseres. Anique: ‘’Ik denk direct aan de gezelligheid en het plezier tijdens de opdrachten. Ik heb een aantal fijne mensen mogen ontmoeten en wat ik ook fijn vind is dat alles altijd erg goed geregeld is. Ik hoop in de toekomst nog vaak met Danique te mogen samenwerken.’’

 

En dat laatste hopen wij ook.

 

Dat al je grootse dromen uit mogen komen, Anique! Met een dergelijke persoonlijkheid en drive ligt de wereld aan je voeten.


In de spotlights | Esmee

 

Vriendelijk, vrolijk, gezellig, dienstverlenend en pro-actief, dat is Esmee ten voeten uit. Met haar opgewekte persoonlijkheid is ze het zonnetje in huis bij iedere opdracht.

 

Zo doen de heren van de Disco Daddies bijvoorbeeld graag een beroep op Esmee en die liefde blijkt wederzijds. Esmee: “De klussen die ik het allerleukst vind, zijn met de Disco Daddies! Hard werken en ondertussen is het ook nog eens heel leuk en gezellig. Ik hou ervan om plezier te hebben in mijn werk en met dit soort klussen vergeet ik bijna dat ik aan het werk ben.”

 

Na het afronden van haar dansopleiding besloot Esmee zich verder te gaan verdiepen in de creatieve industrie áchter de schermen. Met de studie ‘Creative Business’ ontwikkelt ze haar organisatietalent om vervolgens aan het werk te gaan in de evenementen- of televisiewereld.

 

De kennis die ze opdoet tijdens haar studie neemt ze mee in haar werk bij Danique | Dance & Entertainment. Dat maakt haar, naast danseres, ook de ideale hostess. Ze weet en ziet wat er nodig is op de werkvloer. Haar communicatieve vaardigheden, openheid en alertheid maken haar een onmisbare kracht op een event.

 

Gelukkig hoeven we Esmee voorlopig nog niet helemaal backstage te zien verdwijnen, ze wil de komende jaren het werk on en off stage graag blijven combineren.

 

Esmee: “Voor Danique Dance & Entertainment werken vind ik ontzettend fijn. Alles is top geregeld en ik werk altijd met fijne mensen. En niet te vergeten, de kostuums zijn geweldig! Ik kan iedere keer weer niet wachten om te zien wat ik aan krijg!”


In de spotlights | Natasja

 

Natasja draait al geruime tijd mee in de dans- en entertainmentbranche. Tijdens haar bachelor Dans aan de Theaterschool in Amsterdam danste ze in de weekenden al in clubs, op festivals en in shows. Inmiddels heeft ze wereldwijd al in meer dan 30 landen op het podium gestaan als onderdeel van het team van Magus Utopia, de meest sensationele illusie act ter wereld. Namen als Tomorrowland, Sensation en Hans Klok prijken op het cv van deze expressieve danseres.

 

Als freelancer in de dansindustrie combineert ze langer lopende projecten met losse opdrachten. Natasja: “Danique ken ik al heel lang. Samen hebben we met onze funky gekleurde sneakers gedanst in clubs in Amsterdam en op vele festivals. Nu werk ik af en toe met heel veel plezier voor haar eigen bedrijf en mag ik de prachtige styling tot leven brengen samen met andere super leuke meiden. Hoe leuk is dit!”

 

Wanneer Natasja niet aan het dansen is hangt ze hoog in de lucht, als aerialist. Samen met haar aerial-partner Suzanne startte ze haar eigen bedrijf, genaamd ‘The Aerialettes’. In hun eigen woorden laten ze de kunst van het circus samensmelten met de elegantie van dans. Ze creëren, choreograferen en performen hun eigen spectaculaire acts, waarin acrobatiek wordt gecombineerd met moderne dans.

Als dansdocent deelt Natasja haar passie met haar leerlingen. “Ik vind het belangrijk dat ze plezier hebben, maar ook veel zullen leren. Dan gaat het even niet om mij.”

 

Dat Natasja veelzijdig is, is dus een understatement. Om de balans te vinden in haar drukke en afwisselende werkleven, probeert ze de dag altijd te beginnen met yoga. Natasja: “Dit doe ik om in shape te blijven en om mijn lichaam te onderhouden met de juiste balans tussen kracht en flexibiliteit. Het is tijd voor mijzelf en meteen een stuk focus. Het is eigenlijk een warming up voor mijn dag zowel fysiek als mentaal.”

 

Naast haar enorme lenigheid - Natasja legt met gemak haar been tegen haar oor - staat ze bekend om haar expressieve uitstraling en aanstekelijke enthousiasme. “Als ik optreed ligt de focus op mijn inlevingsvermogen, bewustzijn op het podium, joy, genieten en energie overbrengen.”

Met haar positieve energie, bergen aan ervaring, down-to-earth persoonlijkheid en zowel fysieke als mentale flexibiliteit, zijn we blij dat we Natasja tot ons team mogen rekenen!


In de spotlights | Demi

 

Als je de afgelopen jaren zo nu en dan een festival hebt bezocht, dan móet deze getalenteerde danseres je wel eens opgevallen zijn. Met haar krachtige moves en tomeloze energie heeft ze zo ongeveer de mainstage van ieder festival gedomineerd.

 

Haar werklust beperkt zich niet alleen tot het podium, Demi is een harde werker pur sang. In het hoogseizoen vliegt ze van opdracht naar opdracht en overal is haar inzet van hetzelfde hoge niveau.

 

Ze volgde haar dansstudies in Arnhem en Tilburg. De afgelopen jaren ontwikkelde zij zich tot de allround danseres die ze nu is. “Ik leef en adem dans. Uitvoerend bezig zijn is voor mij het mooiste wat er is! Lekker dansen op festivals, tournees en choreograferen’’, aldus Demi.

 

De creatieveling is verantwoordelijk voor de choreografieën van missverkiezingen, grote stadionconcerten en tournees.

Haar passie voor dans brengt ze over op haar leerlingen in haar drukbezochte lessen. Ze stoomde al diverse dansers klaar voor een vakopleiding. Alles met evenveel energie en motivatie.

Afgelopen jaar maakte Demi een tour door Amerika met de Afghaanse zangeres Aryana Sayeed, dat smaakte naar meer.

In de toekomst wil Demi zich gaan richten op een studie als personal trainer en wil ze haar cv uitbreiden als choreograaf.

 

Achter de schermen gaan uitbundigheid en humor gepaard met bescheidenheid en oprechte interesse in haar collega’s. Demi is ontwapenend en breekt gemakkelijk het ijs. Een fijne eigenschap, omdat we binnen ons werk regelmatig in verschillende samenstellingen werken.

 

Demi: “Danique | Dance & Entertainment is een superleuk en veelzijdig bureau. Danique is een opdrachtgever met veel motivatie, pit en vol ideeën. Ik vind de styling origineel en vind het altijd erg fijn om in haar kostuums te schitteren!’’

 

 

Als één van de vaste gezichten van Danique | Dance & Entertainment ga je Demi vast nog vaak tegenkomen op evenementen van welke aard dan ook. 


Kerstertainment!

 

Met een tropische 27 graden op de teller werd nog geen 3 weken geleden het festivalseizoen officieel afgesloten. Wat een heerlijke lange zomer hebben we gehad! Des te sneller staat de kerst alweer voor de deur. Dé tijd om successen te vieren en medewerkers en relaties te bedanken.

 

Entertainment is daarbij van essentieel belang. Leuk en attent om je relaties een flesje bubbels toe te sturen, maar zo makkelijk kom je er tegenwoordig niet meer mee weg. Die fles verdwijnt in de koelkast tussen de andere flessen en er zal op de eerst volgende vrijdagmidagborrel vast en zeker mee geproost worden, maar je mist je doel. Het gaat namelijk helemaal niet om die fles of welk ander kerstgeschenk dan ook, alles draait om de beleving!

 

Laat diezelfde fles bubbels bezorgen door onze oogverblindende Miss Champagne. Zij gaat op pad om op een feestelijke en persoonlijke manier uw kerstgroet over te brengen! Succes gegarandeerd!

 

Of laat de kerstpakketten binnen je bedrijf dit jaar uitdelen door de vrolijke Rudolph Sisters of de sneeuwwitte White Christmas Ladies. Hier wordt ongetwijfeld over nagepraat!